Lediga jobb

Koordinator

KOORDINATOR

Handlingskraftig projektkoordinator söks till projekt som syftar till att stärka ungas position i lokal samhällsutveckling

Brinner du för en levande landsbygd i norra Sverige? Vill du stärka ungas förmåga att påverka samhällsutvecklingen? Tycker du att vi behöver öka beslutsfattares förtroende för ungas kompetens och idéer? Om svaret är ja sök den lediga tjänsten som projektkoordinator inom satsningen Youth Up North. 

Youth Up North är en satsning mellan 2020-2023 på ungas inflytande och delaktighet för en levande landsbygd där unga vill bo och där unga har en aktiv roll i samhällsutvecklingen. 

Om tjänsten
Vi söker en handlingskraftig och resultatinriktad projektkoordinator i ett föränderligt och nyskapande projekt med ambitiösa mål. Vi behöver en resurs som utifrån behov kan stötta projektledaren och lokala samordnare. Exempel på arbetsuppgifter kan vara inspirera och engagera unga i workshops, planera och arrangera möten mellan unga och beslutsfattare, samordna en arbetsgrupp samt att ta fram beslutsunderlag, presentationer och rapporter. Tjänsten är ny och kommer att utvecklas tillsammans med dig som får tjänsten.

Du kommer arbeta närmast projektledaren för Youth Up North, samt tre lokalt anställda ungdomskonsulenter i projektets tre samarbetskommuner Arjeplog, Boden och Dorotea.  I projektteamet arbetar även metodansvarig engagemangsutvecklare samt strategiskt programansvarige. Tillsammans är ni ett engagerat och snabbfotat team som brinner för att göra skillnad.

Tjänsten är på heltid, med Umeå som utgångspunkt. Det är en bilburen tjänst, körkort krävs men inte tillgång till bil. Resor ingår i tjänsten.

Om dig
Vi söker dig som uppskattar att vara en del av ett team, och att i grupp prestigelöst fokusera på det gemensamma målet. Du ska ha lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ha ett positivt förhållningssätt till ett ständigt pågående förändringsarbete.

Erfarenheter
Vi söker efter en kandidat som har erfarenheter inom minst ett av följande områden:

– Entreprenörskap
– Lokalt företagande
– Arbete som tjänsteperson inom kommun (förstår kommunala strukturer)Erfarenhet av ungt engagemang eller av aktivitet inom civilsamhället med fokus på samhällsförändring
– Annan erfarenhet av att arbeta med barn och unga – t.ex. Pedagogiskt arbete, som fritidsledare eller liknande

Det är även önskvärt att ha erfarenhet av något av följande:

– Facilitera möten och att hålla i workshoppar
– Eventproduktion
– Projektmedarbetare

Vi ser gärna att du kan spegla dig i målgruppen, har erfarenhet av boende på landsbygd eller är uppvuxen i Norrbotten eller Västerbotten.

Kunskaper
Ingen formell utbildningsnivå krävs. Det är avgörande att du har god kunskap i framförallt skriftlig kommunikation och att producera presentationer.

Det är meriterande att ha kunskaper inom något av följande områden:

– Landsbygdsfrågor
– Samhällsutveckling/förändring
– Barns och ungas rättigheter
– Kommunal förvaltning

Om projektet
Youth Up North är en treårig satsning på ungas inflytande och delaktighet för en levande landsbygd där unga vill bo och ha en aktiv roll i att utveckla kommunen och bidra i samhällsutvecklingen. Projektet genomförs av föreningen Youth 2030 Movement i samarbete med Arjeplog, Bodens och Dorotea kommun och finansieras av  Familjen Kamprads stiftelse och Stenbecks Stiftelse.

Anställningsform: Visstidsanställning till och med 31 mars 2023 med 2 månaders uppsägningstid.

Startdatum: Flexibelt men senast start 23 augusti.

Kompetensbaserad rekrytering: Vi vill verka för mångfald i våra rekryteringsprocesser, och tillämpar därför anonymiserat urval i första steg. Skicka därför ett mejl till info@youth2030.se som innehåller dina kontaktuppgifter, och bifoga ett personligt brev utan namn, bild och adress. Ditt personliga brev ska inledas med tre korta punkter som beskriver varför vi ska anställa just dig. Berätta även om dina erfarenheter och kunskaper som är relevanta för tjänsten. Vi kommer inte använda oss av CV i rekryteringen. Vi tillämpar löpande urval, vilket gör att vi gärna tar emot din ansökan snarast möjligt men senast den 21 maj.

Har du några frågor är du varmt välkommen att höra av dig på ovan mejladress!

ikon

Praktikant

PRAKTIKANT

Youth 2030 Movement söker dig som vill göra praktik hos oss på vårt kontor i centrala Stockholm under HT-2021.

Du som vill praktisera här brinner för att skapa kommunikation som leder till förändring för unga. Vi vill driva peppig, modig och förändringsdriven kommunikation och påverkansarbete som ska få beslutsfattare att förstå hur de kan lämna över mer makt till unga.

Vi kan utlova en spännande praktik där du får chansen att testa en variation av arbetsuppgifter, och ha möjlighet att lära av både det strategiska och det operativa arbetet. Du blir en del av ett tight team på sex personer som brinner för att göra strukturell förändring för barn och unga.

Ditt ansvar växer under praktikperioden när vi lärt känna varandra och du blivit varm i kläderna. Tillsammans med en handledare sätter du upp mål och uppgifter för din praktikperiod och har regelbundna avstämningssamtal.

Praktiken är heltid och omfattar en hel termin under höstterminen 2021. Praktiken görs helst som en del av en utbildning. Ingen ersättning utgår från Youth 2030 Movement.

Läs mer och ansök om praktikplats här